Vacuümbuis zonnecollectoren (heatpipes)

Warm water voor tap, CV, vloerverwarming of zwembad

Met vacuüm zonnecollectoren kunt u met behulp van zonne-energie zelf warm water opwekken. Dit gebeurt door middel van ‘heatpipes’ binnenin de collectoren. Heatpipes zijn supergeleiders, in staat om water in korte tijd tot een hoge temperatuur te verwarmen. U kunt dit water gebruiken als tapwater, maar ook voor uw centrale verwarming, uw vloerverwarming of zwembad. De installatie is eenvoudig, en de collectoren hebben als gevolg van het ontbreken van bewegende delen een lange levensduur. Om het totale rendement te verhogen, worden deze systemen in veel gevallen gekoppeld aan bestaande CV-/tapwatersystemen. De terugverdientijd is afhankelijk van uw energieverbruik, het aantal collectoren en de ligging ervan.

Heatpipes voor ultrahoog rendement

Afhankelijk van uw warm-waterbehoefte kunnen er meerdere zonnecollectoren aan elkaar geschakeld worden en op uw dak of in uw tuin geplaatst worden. Een collector bestaat uit naast elkaar geplaatste buizen met daarin dubbel glas, waartussen zich een vacuüm bevindt. In het binnenste buis bevindt zich de heatpipe, waarmee met behulp van de zon extreem veel warmte opgewekt kan worden. Hierdoor kan er snel veel water worden opgewarmd: zolang er sprake is van voldoende zonlicht wordt er warmte geproduceerd, ook als het bewolkt is en zelfs wanneer het vriest.

Meer weten over vacuüm zonnecollectoren?

Benieuwd of het voor u interessant is om te investeren in vacuüm zonnecollectoren? Bij Henk van Tongeren Energie brengen we dit snel en duidelijk voor u in kaart. Wat uw situatie of budget ook is, wij kunnen u altijd een passend en aantrekkelijk aanbod doen, waarin we ook eventuele subsidies graag voor u doorrekenen. Natuurlijk verzorgen wij daarnaast ook de volledige installatie en het onderhoud voor u.